Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

Bosbouwtijdschriften gezocht!

Geplaatst op 23 september 2009

Het Nederlands BosbouwTijdschrift beschrijft 75 jaar geschiedenis van het Nederlandse bos. Het doet verslag van de vele ervaringen die zijn opgedaan in de Nederlandse bosbouw en de resultaten van de vele beheerexperimenten die zijn uitgevoerd om te achterhalen hoe de bomen en de bossen kunnen worden gestuurd in hun ontwikkeling. Het is ook een tijdscapsule die ons meeneemt naar de periode waarin volop werd gepionierd, en men vooral naar het buitenland moest om kennis op te doen. Wie waren die pioniers en wat waren hun overwegingen? Wat waren hun motieven en argumenten om te handelen? Welke experimenten voerden zij uit en wat waren daarvan de uitkomsten? De resultaten van hun werk zien we nog elke dag in het huidige bos.

De ontsluiting van 75 jaar bosbouwkennis en ervaringen maakt een schat aan informatie toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse bosbouw.

E?©n van de projecten die de KNBV in 2010 wil realiseren, is de digitalisering van alle jaargangen van het Nederlands BosbouwTijdschrift (1928 tot 2003). Het doel is een webapplicatie te cre?´ren, zodat alle kennis en kunde uit het tijdschrift voor het grote publiek toegankelijk wordt en bijvoorbeeld ook makkelijker gebruikt kan worden in het onderwijs.

Achter de schermen is er al de nodige actie ondernomen, maar men is nog op zoek naar een collectie tijdschriften die voor de digitalisering versneden mag worden. Wie heeft nog een complete of gedeeltelijke collectie NBT‚Äôs in de kast staan en wil deze beschikbaar stellen? Meldt het bij Renske Terh?ºrne.

Dit artikel is gecategoriseerd onder Oproep. Er zijn 2 reacties op dit artikel.

Reacties

gravatar
Willem Lammertink zei op 12 oktober 2009, 15:24 :

Ik heb ca 20 jaargangen van het bosbouwtijdschrift(schat ik), maar dat zijn redelijk recente jaargangen, vanaf midden jaren 80 tot het ontstaan van het Vakblad. Kunnen jullie daar wat mee?

gravatar
peter visser zei op 04 november 2010, 16:38 :

Ik heb vanaf plm 1950 alle jaargangen, de meeste compleet en ingebonden. ook nog enkele oudere nummers. Zoek een liefhebber. Misschien weten jullie iemand? Tel. 058 2126922

Schrijf een Reactie!

Opmerkingen & aanwijzingen

  • Alle velden in het formulier moeten ingevuld worden.
  • Het email adres wordt niet gepubliceerd.
  • U kunt de tekst opmaken met behulp van Markdown.
  • De plaatjes zijn Gravatars.
XHTML | CSS | RSS |