Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

Bosplantdag groot succes!

Geplaatst op 2 november 2010

Op 30 oktober 2010 organiseerde de jubilerende KNBV een Bosplantdag. Lokatie was de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het terrein van de basis is door het rijk overgedragen aan de provincie Utrecht. Die heeft samen met het Utrechts Landschap, als toekomstige beheerder, een inrichtingsplan opgesteld. Doel van dit plan is de basis terug te geven aan de mensen. Een verstandige investering in de leefomgeving van mensen en beslist geen linkse hobby, aldus de Utrechtse gedeputeerde Bart Krol.

Voor deze dag nodigde de KNBV alle mensen met de naam Bos uit. Dit resulteerde in een grote opkomst van enthousiaste mensen. Grootouders met hun kleinkind(eren), hele families en mensen met de naam Bos(ch) die vroeger veel op de vliegbasis kwamen omdat vader er werkte en nu de kans grepen er nog eens rond te lopen.

Toespraak bosplantdag Hank Bartelink -voorzitter van de KNBV- spreekt de planters toe.

Koffie werd geserveerd in één van de onderkomens van de vliegtuigen, een shelter. Daarna liep men onder leiding van een bosbouwer naar de plantlokatie. Onderweg werden ze geïnformeerd over de vele aspecten van bos, om daarna gemotiveerd aan de slag te gaan. De betrokken bestuurders plantten enkele lindebomen. Na het plantwerk bracht een bus de mensen terug naar de uitgang. Echter met een omweg over de voormalige vliegbasis langs bunkers en munitieopslagplaatsen, met deskundige uitleg. De reacties waren enthousiast. De betrokkenheid bij het bos, de vliegbasis en zeker het aangeplante bos is sterk vergroot door een mooie bos-ervaring.

Enkele reacties

Ook ik wil u en uw organisatie hartelijk danken voor het geweldige initiatief. Ik hoorde van een van de medewerkers dat ‘wij’ die ochtend 1500 bomen hebben gepland. Ontzettend leuk om te weten dat er nu op Vliegveld Soesterberg een bos van de Bos(ch)en is aangelegd en dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd. Ik ben reuze benieuwd hoe het over een aantal jaren eruit komt te zien en ik hoop dat ik daar nog heel lang getuigen van mag zijn. Nogmaals hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,
Anja Bosch
De Bilt

U ook hartelijk bedankt voor het organiseren van deze dag. Het was een heel mooie ervaring.

Vriendelijke groet,
Gert Bos
Utrecht

Foto’s!

Een foto-impressie van de dag vindt u hier.

Dit artikel is gecategoriseerd onder Impressies. Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties

gravatar
Lang Leve het Bos zei op 12 oktober 2009, 15:24 :

Nog niemand heeft gereageerd. Gebruik het formulier hieronder om jouw reactie toe te voegen.

Schrijf een Reactie!

Opmerkingen & aanwijzingen

  • Alle velden in het formulier moeten ingevuld worden.
  • Het email adres wordt niet gepubliceerd.
  • U kunt de tekst opmaken met behulp van Markdown.
  • De plaatjes zijn Gravatars.
XHTML | CSS | RSS |