Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

Duik nu nog dieper in de wereld van het Particuliere Landgoed!

Geplaatst op 5 juli 2010

Naar Landgoed Welna met de KNBV

Zaterdag 25 en zondag 26 september zal de laatste activiteit in het jubileumjaar van de Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging van de Commissie ‘Natuurlijke Verjonging’ plaatsvinden. Natuurlijke Verjonging is de commissie voor bosbouwers onder de 35 of jong van lijf en leden. Vanwege het jubileumjaar pakt de ‘jongste commissie’ van de bosbouwvereniging groots uit met een tweedaagse activiteit op Landgoed Welna op de Noord Veluwe.

Onder de titel ‘Duik nu nog dieper in de wereld van het Particuliere Landgoed!’ zal de commissie Natuurlijke Verjonging op Landgoed Welna bekijken wat er voor nodig is om tijdens een economische crisis een landgoed duurzaam in stand te houden. Landgoed Welna is een multifunctioneel landgoedbedrijf waar op geheel eigen wijze invulling wordt gegeven aan nieuwe economische dragers voor het landgoed. Onder andere door het combineren van de functies bos en natuur, (verblijfs)recreatie, zorg, educatie, houtproductie en de verkoop van regionaal bouwhout en houtproducten is een stevige basis gelegd voor een toekomstbestendig en economisch gezond bedrijf. Zaterdagochtend zal Frank Gorter, mede-eigenaar van Landgoed Welna een inleiding geven op het landgoed met aansluitend een excursie. ’s Middags zullen we zelf bijdragen aan het landgoed door een aantal uurtjes te werken in het bos. Dit biedt de mogelijkheid om op een andere manier met verschillende jonge bosbouwers in contact te komen (en wellicht voor een aantal bosbouwers echt in het bos te ‘werken’…). ’s Avonds zal er een barbecue zijn en wordt er gekampeerd op het kampeerterrein van Welna. Ook bestaat uiteraard de mogelijkheid een avondwandeling te maken en wild te kijken. Samengevat: een complete landgoedervaring! Kamperen is optioneel, uiteraard is het ook mogelijk enkel de zaterdag aanwezig te zijn.

Zie ook de activiteitenpagina voor meer informatie.

Dit artikel is gecategoriseerd onder Aankondiging. Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties

gravatar
Lang Leve het Bos zei op 12 oktober 2009, 15:24 :

Nog niemand heeft gereageerd. Gebruik het formulier hieronder om jouw reactie toe te voegen.

Schrijf een Reactie!

Opmerkingen & aanwijzingen

  • Alle velden in het formulier moeten ingevuld worden.
  • Het email adres wordt niet gepubliceerd.
  • U kunt de tekst opmaken met behulp van Markdown.
  • De plaatjes zijn Gravatars.
XHTML | CSS | RSS |