Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

Educatie en Voorlichting

Geplaatst op 7 maart 2009

De acties die voor dit thema worden georganiseerd dragen in sterke mate bij aan de positionering van het vakgebied bosbouw, de professional die er mee en in werkt en het roept begrip op voor de veelzijdigheid van het Nederlandse BOS. Het zijn de professionals immers, waaronder de bosbouwer, de ecoloog, de hydroloog en de man op de machine die dagelijks met het BOS bezig zijn en het tot een waardevolle plek van bezoek maken!

Activiteiten door de KNBV

Lokaliseren van 5 regio’s waar bij elke seizoenswisseling centraal een weekend lang activiteiten worden georganiseerd in het BOS, bemand door vrijwilligers. Locaties zoveel mogelijk bij bezoekerscentra van de verschillende TBO’s. Per seizoen kan de locatie binnen de hieronder weergegeven regio’s wijzigen., al naar gelang het thema.

Per seizoen zal het thema wijzigen:

De activiteiten zullen oa bestaan uit:

Te ontwikkelen communicatiemiddelen:

Activiteiten via en door derden.

Er wordt contact per brief gelegd, aangevuld met een persoonlijk bezoek aan diverse terreinbeherende organisaties en instanties die iets met BOS hebben. Doel is om te inventariseren wat de publiekgerichte acties van hen zijn die in 2010 die bij kunnen dragen aan het jaar van het BOS. Tevens wordt daarbij gevraagd of ze genegen zijn tot samenwerking met de door de KNBV georganiseerde items met betrekking tot het thema Lang Leve het BOS en of ze vermelding willen maken van de KNBV als mede organisator.

Er wordt een longlist samengesteld van te bezoeken organisaties, waaronder het Bosschap, de AVIH, de ANWB en de terreinbeherende organisaties. We doen aan alle leden een oproep te bewerkstelligen dat het thema bij hun achterban wordt opgenomen.! Suggesties graag doorgeven aan de jubelcie (contactgegevens).

Dit artikel is gecategoriseerd onder Jubileum. Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties

gravatar
Lang Leve het Bos zei op 12 oktober 2009, 15:24 :

Nog niemand heeft gereageerd. Gebruik het formulier hieronder om jouw reactie toe te voegen.

Schrijf een Reactie!

Opmerkingen & aanwijzingen

  • Alle velden in het formulier moeten ingevuld worden.
  • Het email adres wordt niet gepubliceerd.
  • U kunt de tekst opmaken met behulp van Markdown.
  • De plaatjes zijn Gravatars.
XHTML | CSS | RSS |