Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

Vooraankondiging Zomerwandelingen

Geplaatst op 21 mei 2010

Net voor het begin van de zomer, op 20 juni, organiseert de KNBV in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Natuurvereniging (KNNV), de Bomenstichting, de ANWB en de eigenaren waar de wandelingen plaatsvinden een serie zomerwandelingen met ‘burgers en bobo’s’. Op diverse locaties zullen wandelingen plaatsvinden voor alle geïnteresseerde Nederlanders (en misschien zelfs met beroemde Nederlanders). Daarbij wordt de professional achter het bosbeheer zichtbaar gemaakt. De zomerwandelingen vormen een mooie gelegenheid om aan een breed publiek te vertellen hoe waardevol het bos is en welk vakmanschap het vergt om het bos zo mooi en zo multifunctioneel te houden.

Elke wandeling zal haar eigen thema hebben, Hout- (productie), Natuur- (bescherming), recreatie, milieu (klimaat, fijnstof), landschap- (pelijk decor), economie, cultuurhistorie en worden geleid door gidsen van de KNNV.

De wandelingen vinden plaats bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Provinciale Landschappen en gemeenten, maar uiteraard ook bij diverse particuliere eigenaren in bossen die er in de meeste gevallen 100 jaar geleden nog helemaal niet waren.

Zie ook

Dit artikel is gecategoriseerd onder Aankondiging. Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reacties

gravatar
Lang Leve het Bos zei op 12 oktober 2009, 15:24 :

Nog niemand heeft gereageerd. Gebruik het formulier hieronder om jouw reactie toe te voegen.

Schrijf een Reactie!

Opmerkingen & aanwijzingen

  • Alle velden in het formulier moeten ingevuld worden.
  • Het email adres wordt niet gepubliceerd.
  • U kunt de tekst opmaken met behulp van Markdown.
  • De plaatjes zijn Gravatars.
XHTML | CSS | RSS |