Iedereen #welkom tijdens de Week van het #Bos! 14 - 21 okt. Activiteiten in heel Vlaanderen! http://t.co/eLu40CBX[twitter]

In de Media

December 2010 :: Lang leve het Bos - Vakblad Groen

Artikel in Vakblad Groen en de, over de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging en het jubileumthema “Lang leve het Bos”.

13 december 2010 :: Veel animo voor nachtelijke boswandeling

Artikel in Telegraaf en de TC Tubantia, over de eerste maar waarschijnlijk niet laatste ‘Nacht van het Bos’.

8 december 2010:: Eerste landelijke 'Nacht van het Bos' ook in Amelisweerd

Artikel in ‘t Groentje, een blad voor Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede, over de ‘Nacht van het Bos’. Dezelfde aankondiging is te lezen op de website van De Weekkrant.

12 november 2010 :: Weinig begrip voor houthakker - Dagblad De Limburger

Artikel in De Limburger over houtproductie en bosbouw in Nederland en het beeld van ‘de houthakker’. Ook de meerwaarde van houtproductie in Nederland komt aan de orde.

12 november 2010 :: De Nederlandse houtproductie is belangrijk - Eindhovens Dagblad

In het Eindhovens Dagblad een artikel over duurzame houtoogst en de meerwaarde van houtproductie in Nederland.

10 november 2010:: Houtoogstdag bij Koloniehof - Westervelder

Aankondiging van de houtoogstdag op Frederiksoord in de Westervelder.

10 november 2010:: Houtoogstdag Frederiksoord - Stellingwerf

Aankondiging van de houtoogstdag op Frederiksoord in Stellingwerf.

10 november 2010:: Snelle stripshow in bos van Frederiksoord - Dagblad van het Noorden

Artikel in het Dagblad van het Noorden over de aanstaande houtoogstdag op Frederiksoord. In ‘Wat zouden we zijn zonder bos’ wordt ingegaan op het Nederlandse bos en bosbeheer.

9 november 2010:: Houtoogstdag - Steenwijkerland Expres

Aankondiging in van de hutoogstdag op Frederiksoord in de Steenwijkerland Expres.

8 november 2010 :: Het Bos op Tafel in uitzending RTV Utrecht

RTV Utrecht zond op TV een item uit genaamd ‘Smaakvolle bospaddestoelen steken kop op.’ Dit alles in het kader van de actie ‘Het Bos op Tafel’ van de KNBV.

6 November 2010 :: Planten, blessen, hakken en zagen - De Twentsche Courant Tubantia

Artikel in de Twentsche Courant Tubantia over de bosbouw in Nederland in het algemeen, de KNBV en de Houtoogstdag in het bijzonder.

8 september 2010 :: Zuurstof happen en vooroordelen slechten in het bos - Nieuwsbrief Het Houtblad

De Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging (KNBV) viert het honderdjarige bestaan op 14 november a.s. door geïnteresseerden op vier locaties in het land een kijkje te geven achter de schermen van houtoogst. Er leven volgens de organisatie nog veel vooroordelen.

September 2010 :: Lang Leve het Bos in De Nederlandse Jager

Het tijdschrift de Nederlandse Jager wordt uitgebracht door de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV). In het blad wordt het jubileumjaar van de KNBV onder de aandacht gebracht, waarbij de de postzegelpresentatie extra wordt toegelicht.

24 augustus :: Lang leve het Bosstempel op het Postzegelblog

Het Postzegelblog is een online postzegelmagazine. Op het weblog wordt een poststempel gepresenteerd. De stempel is speciaal ontwikkeld voor de postzegels met het ‘Lang leve het Bos’ thema.

18 augustus 2010 :: Postzegeluitreiking in De Stentor

Naar aanleiding van het verschijnen van de speciale postzegels verscheen er een leuk artikel in De Stentor (regio Veluwe West). Het artikel is hier te lezen: http://www.destentor.nl/regio/veluwewest/7141390/Postzegels-voor-Bosbouw-Vereniging.ece.

16 augustus :: Onnatuurlijke weergave van het bos; toch met échte natuuruitstraling

Het Postzegelblog is een online postzegelmagazine. Op het weblog worden de zegels voor de tweede keer besproken. De auteur van het artikel heeft de postzegels bestudeerd en vond een aantal opvallende structuren.

6 juli 2010 :: Lang leve het bos! op het Postzegelblog

Het Postzegelblog is een online postzegelmagazine. De postzegels worden op de site uitgebreid besproken. Met achtergronden over het ontwerp, de ontwerper en de bosbouwvereniging.

April 2010 :: Schoolkrant KNNV: 'Lang leve het bos'

De KNNV heeft speciaal voor het jubileum van de KNVB een schoolkrant ontwikkeld waarin bomen en bos centraal staan. In de schoolkrant behandelt de KNNV verschillende soorten bomen en veel opdrachten. De schoolkrant is voor een lage prijs aan te schaffen bij het KNNV Bureau in Zeist.

April 2010 :: Artikel in de Landeigenaar: 'Eeuwfeest voor vakvereniging bosbouwers'

In het aprilnummer van 2010 van De Landeigenaar (nr. 2), staat een artikel over het eeuwfeest van de KNBV, geschreven door Marleen van den Ham (secretaris van de KNBV). De Landeigenaar is een tweemaandelijks vakblad voor beheer van het buitengebied en het verenigingsorgaan van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG).
Eeuwfeest voor vakvereniging bosbouwers [pdf]

April 2010 :: Brabants Landschap

Ook het Brabants Landschap besteedt dit jaar aandschat aan het 100-jarig jubileum van de KNBV! Niet alleen in het lentenummer van hun eigen natuurbeschermingsblad, maar ook tijdens de Dag van het Landschap op tweede paasdag. Deze dag staat geheel in het teken van Lang leve het Bos!

5-6 maart 2010 :: Hank Bartelink bij Casa Luna

De voorzitter van de KNBV, Hank Bartelink, was te gast bij Casa Luna; een nachtprogramma op Radio 1. De hele uitzending is terug te luisteren via de website van het programma.
Hank Bartelink bij Casa Luna

Oktober 2009:: Artikel in Arbor Vitae 'De Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging: voor kennis en kennissen!'

In het kader van samenwerking tussen de Nederlandse Dendrologische Vereniging (NDV) en de KNBV schreven Stephanie Schuurman en Renske Terhürne een artikel in de najaarseditie van het NDV-blad Arbor Vitae. In het artikel wordt de KNBV geïntroduceerd en wordt er verteld over het aanstaande jubileumjaar.
De Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging: voor kennis en kennissen! [pdf].

Persberichten

Contact

Heeft u vragen of suggesties met betrekking tot ‘Lang leve het bos!’ of het 100-jarig jubileum?

Stuur een email naar de jubileumcommissie op 100jaarknbv@gmail.com.

XHTML | CSS | RSS |